The Unpaid Course - A Tombstone Every Mile

Campa är life

Nya kulturer är så fascinerande ändå. Nu har jag bott här i Australien i ett år och har liksom kommit in i kulturen nästan helt. Den är ju inte helt olik den svenska men ändå är den så annorlunda på vissa saker. Exempelvis så är dom camping fanatiker här. Även ungdomarna ÄLSKAR att campa. I Sverige så känns det som att det är mer gamlingarnas sak att göra, efter pensionen så åker dom runt i sina husbilar och lever det enkla livet runt om i Sverige och socialiserar med andra gamlingar som försöker göra det bästa av åren dom har kvar i livet. 

Men här är det en folkfest när folk campar, dom åker flera gånger om året i stora grupper, gamla som unga. För att bo i tält eller sina husvagnar eller i sina bilar. Sitter vid brasor, spelar kort, pratar, dricker whiskey och lever livet. Och jag måste medge att jag inte direkt var ett stort fan av att campa innan jag flyttade hit, men nu kan jag absolut se charmen i det och jag tycker faktiskt verkligen  om det! Nu i helgen så ska vi åka upp till guldkusten och campa, och jag är så exalterad, det ska bli så skönt att få komma bort från verkligheten ett litet tag. Det ska bli så skönt att inte ha täckning på mobilen, inte behöva sminka mig, inte behöva vakna för  att gå till jobbet, inte behöva tänka på vardagliga saker som att borsta håret eller parkera om bilen föra tt inte få en parkerings böter. 

Men jag måste hitta ett familjetält som vi kan köpa så att vi alla kan få plats att sova någonstans, hur många kan få plats i ett familjetält ens en gång, jag antar att det finns massa storlekar. Och jag antar att jag fått svar på min fråga när helgen är över.